Activitats/Entorn


ENTORN

Cal Senyoret està situat en un petit poble de pagès, Conill, en un altiplà, a 760 metres d’alçada. EL municipi està a cavall entre dues províncies, Barcelona i Lleida; amb vistes a tres comarques, la Segarra, al Bages i el Solsonès, tot i que és Anoia. És la zona que s’anomena Alta Anoia, la Segarra històrica. I té l’avantatge que està molt a prop de tot arreu. La casa està rodejada de camps de conreu i de franges de bosc, que fan que el paisatge sigui canviant en cada estació. Passa dels marrons-vermells de la terra després de segar, a l’estiu, als ocres, groc i vermells dels arbres i el primer verdejar dels camps després de sembrar a la tardor; a la boira i el gebre a l’hivern que paren el creixement de les plantes és una imatge bellíssima, i finalment arriba la primavera, cobrint camps i boscos de verd i de colors, groc, blanc, lila, blau dels sembrats segons el que hi hagi, es converteixen així en mars de colors, acompanyats pels mil colors de les flors silvestres que creixen als erms o als borals o als arbres.

Situats al centre de Catalunya, estem a 1 hora de Barcelona, 1 hora de Lleida, 1 hora de la platja, 1 hora de les pistes d’esquí; i a 90 minuts de Puigcerdà, Girona, Tarragona i de la frontera francesa.
Tot això li dóna un caràcter especial, cases de pedra, que han resistit el pas dels anys, i gent de pagès orgullosa del seu territori. Aquesta zona rural, des de fa centenars d’anys, segueix sent-ho. Cal Senyoret ha estat una casa pairal durant segles, on els seus habitants, els nostres avant-passats (al menys del s. XV), s’han dedicat a l’agricultura i la ramaderia. Actualment encara.

Franges de bosc, camps de conreu que canvien de color al llarg de l’any, verd, torrat, groc, blanc, lila... en funció del cereal o la lleguminosa que hi hagí plantada. A la primavera és un mar verd, que oneja amb el vent. A l’estiu rostolls marrons i grocs, pols, i roures, alzines i aurons que donen la nota de color, la força de la terra.

Aquí podreu gaudir de la tranquil·litat que dóna el món rural, de boniques passejades per camins o corriols, vorejant els camps, sota els molins o dins del bosc.
Però no només això, sinó que us podem oferir tot un munt d’activitats de lleure per arrodonir la vostra estada i que us endugueu el record d’una experiència única. Des de de Castells medievals, passejades per la natura, visita a granges de xais, el campament de la guerra Civil, passejades a cavall, passejades en bicicletes, tastos de vins, visita a bodegues en bicicleta, passejades en buggies i un llarg etc

L’observatori meteorològic i astronòmic de Pujalt A 5 km de Cal Senyoret podreu gaudir de visites guiades per l’Observatori de Pujalt i d’observacions astronòmiques, Venus, Mart, els anells de Saturn, les constel·lacions, les pluges d’estels, etc. Aquí els vostres fills poden tenir el primer contacte amb la física, amb les energies renovables, amb la sostenibilitat, de manera senzilla i amena. Ho trobareu tot al seu web.

Descobriu el Memorial de l’Exèrcit Popular de la República, de Pujalt, un lloc únic a tot el país. Les restes del que va ser un camp d’entrenament del XVIIIè cos de l’Exèrcit Popular durant el 1938-1939 (fins que van entrar les tropes Nacionals), han estat restaurades i consolidades, i ara es pot passejar entre les estructures que existien en aquell moment, tot observant i sentint el que van viure aquells homes i joves que van passar per allà, més de 1500. Podreu veure el dia a dia d’un soldat, que s’entrenava, que dormia, que pensava, que escrivia cartes a la família o amics, que s’enyorava...; la relació del camp amb la gent del poble, les activitats que s’hi duien a terme, i un llarg etc. Una experiència única que us portarà 70 anys enrere i que us farà pensar. 

Si us agrada muntar a cavall o us agradaria fer un bateig de cavall o una sessió d’equinoteràpia, a l’Hípica de Cal Graells us donen totes les possibilitats amb els seus cavalls i els seus monitors per poder gaudir d’una experiència inoblidable. 

Us heu imaginat una experiència en Buggie? Per camins polsosos, potser plens de fang, descobrint corriols i paisatge, tot això ho podreu fer amb el Miquel a Buggirsensacio. Us proposa explorar la natura de l’Alta Anoia al volant dels seus Buggies Polaris Rzr 800S. Passejades a la carta.

Passejades en bicicleta, lloguer de bicicletes, passejades entre vinyes i visita a una cava, etc. Ah i amb bicicletes elèctriques, que és més fàcil!! Bicicletes per mainada, bicicletes amb cadiretes, carretons per als més petits.... La Bacicleta de Calaf us ofereix tot una colla de possibilitats. Consulteu la seva pàgina. Ja veureu que trobareu la manera de tenir una fantàstica experiència en bici, ja sigui en parella, família o una colla d’amics.

Visita a la granja de xais. Per aquells que veniu amb nens visites a la granja familiar de xais i ovelles, o una passejada amb el pastor, ....

Passejades sota els molins que tenim en el nostre municipi que des de fa anys ha apostat per ser un municipi pioner en la sostenibilitat. A Pujalt tenim el primer moli eòlic d’Espanya cooperatiu.

El circ de les Feixes a Copons. Tot Circ.

Visita als 5 pobles del municipi de Pujalt. Pujalt és un petit i municipi de Catalunya, pel que fa al nombre d’habitant, uns 200, que viuen repartits en 5 pobles. Aquests pobles, Pujalt, L’Astor, Vilamajor, La Guàrdia Pilosa i Conill, poblets d’origen medieval (anys 1000) i amb caràcter segarrenc, conserven trets del seu passat com restes de muralles, runes de castells, esglésies romàniques i gòtiques, carrerons estrets i costeruts, esgraonats i passos coberts, un passeig pel mon rural, per la natura que us transportarà en el temps.

Castells Medievals, com el castell de Pallargues a 25 minuts de Cal Senyoret, els castells de la Segarra.

Cerversa, Solsona, Cardona, Igualada, Manresa son ciutats de la Catalunya Central plenes de història i records del passat i modernes al mateix temps.. I Cardona, a més, té unes fantàstiques mines de sal per visitar.

https://www.turismecervera.cat/;

http://solsonaturisme.com/ca/;

http://cardonaturisme.cat/ca/que-fer-hi/parc-cultural-muntanya-de-sal/;

https://anoiaturisme.cat;

http://www.manresaturisme.cat/cat

Rutes a peu per la zona i visites als pobles veïns com el castell medieval de Boixadors; la Torra de la Manresana als Prats del Rei, testimoni dels fets del 1714; el gorg del Nofre a Copons, i un llarg etc.